Известие

Collapse
No announcement yet.

Хидравлично масло или помпа.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Хидравлично масло или помпа.

Някой да е сменял масло на хидравликата скоро. Имам следния проблем. Когато запаля колата и е студена волана се върти лесно, покрам ли малко все едно оставам без хидравлика и се върти само като е в движение. Дали е заминала помпата или може да се направи нещо :>

Прочетох няколко теми, ще пробвам първо със смяна на точността, пък да видим ако се окаже помпа, лошо. Съответно някой знае ли вместимостта колко е. Четох, че е около 1.5л. И някакви предложения за масло? За сега съм се спрял на това: http://www.alfisti.bg/?step=module_a...cat=112&lang=2
    Last edited by Hipopotigar; d.m.y г., 23:20.
    Alfa Romeo GTV 1.8TS 144hp 2000` - Hell on wheels

Първоначално публикувано от Hipopotigar Покажи съобщение
    Някой да е сменял масло на хидравликата скоро. Имам следния проблем. Когато запаля колата и е студена волана се върти лесно, покрам ли малко все едно оставам без хидравлика и се върти само като е в движение. Дали е заминала помпата или може да се направи нещо :>

Прочетох няколко теми, ще пробвам първо със смяна на точността, пък да видим ако се окаже помпа, лошо. Съответно някой знае ли вместимостта колко е. Четох, че е около 1.5л. И някакви предложения за масло? За сега съм се спрял на това: http://www.motorni-masla.com/atfdexron2d.html
    Утре ще прочета в книжката на колата да видя пише ли за количеството. Колкото до маслото.....няма ли някво препоръчително за фиат алфа ланчиа? Парафлу,тутела нещо такова

Comment

тутела е масло за алфа на моята ми казаха че събира 1,3литра а събра 0.8 литра
      пп става въпрос за 156 1.8 тс
      алфа ромео 156 1.8 тс -на части
      алфа ромео 164 2.0тс -на части
      нисан примера п10 1,6 16в хечбек
      sigpic

Comment

Ами да, събрала е по-малко защото е невъзможно да източиш напълно старото без да разглобиш цялата система напълно. Една бутилка трябва да е достатъчна (1 литър); По принцип става абсолютно всяка течност Dexron II/III но ако искаш да си фен, това е марката (Тутела... "Парафлу" е антифриза )

Comment

Да аз после смених линка. Tutela GIA ще взема вероятно. Преди малко си гледах течността. Мътно червена към вишнава. Нивото и всякаш е нормално.

Comment

Смяната на течността е елементарна и не струва почти нищо, както и да изглежда, щом не си сменял си струва да пробваш, само дето както го описваш проблема, почти със сигурност няма да се оправи с нова течност...

Comment

Първоначално публикувано от Hipopotigar Покажи съобщение
              Да аз после смених линка. Tutela GIA ще взема вероятно. Преди малко си гледах течността. Мътно червена към вишнава. Нивото и всякаш е нормално.
              Щом не е черна на зла гад значи най-вероятно проблема е в помпата
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                Ами да, събрала е по-малко защото е невъзможно да източиш напълно старото без да разглобиш цялата система напълно. Една бутилка трябва да е достатъчна (1 литър); По принцип става абсолютно всяка течност Dexron II/III но ако искаш да си фен, това е марката (Тутела... "Парафлу" е антифриза )
                Пак ме чукана Знам , просто дадох като пример марки за Талянски колиби

Comment

Течността трябва да е точно "Tutela" GI/A

И аз я сменях преди няколко месеца. Системата събира точно 1.3л. но аз успях да източа точно 1л.

За разлика от твоя случай - при мен маслото беше катранено черно на цвят. Новото е вишнево-червено. Имах същия проблем като теб (даже бях писал и в една тема от раздела на 155-ците).
                  След подмяната всички проблеми с хидравликата приключиха.
                  Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                  Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

1 литър ще ти е достатъчен. Аз също залагам на помпата на хидравликата за съжаление
                    При прецакана рейка симптомите са други.
                    sigpic
                    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Всичко сочи натам :> За всеки случай ще сменя течността, и май до тебе ще опра Иво :>>>

Comment

Здравейте, извинявам се, че пиша в тази тема, но да не отварям друга. Имам проблем с хидравликата (по-точно същия като на Hipopotigar). Студена колата си има хидравлика, дигне ли 70 грауса, волана ми се вдървява осезаемо. Смених си течността, че беше доста черна... прочистих системата. Покарах количката 1 час, отворих да си долея течност и... какво да видя. Течността беше... отново доста черна... Помпата не вие, рейката не тече... Идеи ?
                        Last edited by Megamix; d.m.y г., 18:24.

Comment

Първоначално публикувано от Megamix Покажи съобщение
                          Здравейте, извинявам се, че пиша в тази тема, но да не отварям друга. Имам проблем с хидравликата (по-точно същия като на Hipopotigar). Студена колата си има хидравлика, дигне ли 70 грауса, волана ми се вдървява осезаемо. Смених си течността, че беше доста черна... прочистих системата. Покарах количката 1 час, отворих да си долея течност и... какво да видя. Течността беше... отново доста черна... Помпата не вие, рейката не тече... Идеи ?
                          Колко литра течност източи първоначално колега?
                          След това как проми състемата?
                          Имаше ли разлика в управлението на колата, след като си карал 1 час, или пак беше тежък волана?
                          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                          Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от Megamix Покажи съобщение
                            Здравейте, извинявам се, че пиша в тази тема, но да не отварям друга. Имам проблем с хидравликата (по-точно същия като на Hipopotigar). Студена колата си има хидравлика, дигне ли 70 грауса, волана ми се вдървява осезаемо. ?
                            В този случаи по-вероятния проблем е помпата...
                            sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                              Колко литра течност източи първоначално колега?
                              След това как проми състемата?
                              Имаше ли разлика в управлението на колата, след като си карал 1 час, или пак беше тежък волана?
                              За съжаление нямам идея... колко точно изтече. Промивах я докато, текна бистро масло. А за волана, след карането.. честно казано, нямаше разлика, пак си беше тежък ;( .

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                              В този случаи по-вероятния проблем е помпата...
                              A .. това, че ми оцветява течността пак в черно, от какво може да е? Разлагащи се маркучи?

Comment

Working...
                              X